Skip to main content

Der er flere trin til succesfuldt at dyrke sunde planter. Processen begynder med bearbejdning eller foruroligelse af jorden, plantning af frø og lugning. Dette er afgørende for at etablere sunde rødder. Følgende tips kan hjælpe dig med at dyrke sunde planter:

Dyrkning af sunde planter involverer flere trin

Der er flere trin involveret i at dyrke sunde planter. Planter opfylder deres ernæringsmæssige behov ved at absorbere kuldioxid, vand og næringsstoffer fra jorden. De absorberer disse næringsstoffer gennem deres blade og rodsystemer. Planter har en kompleks dynamik med deres omgivende miljø, og det er vigtigt at forstå dette forhold. Nedenfor er nogle vigtige trin involveret i dyrkning af sunde planter. Vi vil se nærmere på hvert af disse trin i de næste afsnit.

Jordbearbejdning eller foruroligende jord

Når du dyrker din have, skal du vælge mellem at bearbejde og forurolige jorden. Jordbearbejdning forstyrrer jordens struktur og kan resultere i ukrudt og andre konkurrerende planter. Foruroligelse af jorden kan også berige jorden ved at tilføje organisk materiale. Hvis du foretrækker at bruge dækafgrøder i stedet for jordbearbejdning, kan du bruge disse tips til at sikre, at din have får den bedst mulige start. Fordele og ulemper ved at forstyrre jorden er beskrevet nedenfor.

Plantning af frø

En af de mest basale gartneriske færdigheder er at så frø. At plante frø er en god måde at begynde at dyrke dine egne planter på uden at bruge en masse penge. Du kan dyrke mange typer planter fra frø. Plantning af frø involverer kun tre grundlæggende trin: at give varme temperaturer, fugt og ilt. Det er meget billigere end at købe en plante i butikken, og man kan ofte samle flere frø. Frøpakker vil normalt indeholde detaljerede oplysninger om, hvordan man sår hver specifik sort.

Lugning

Ukrudt er uønskede planter, der overtager jorden, konkurrerer om sollys og vand og kvæler væksten af ​​ønskede planter. Derudover er de æstetisk uønskede, er potentielle brandfarer og er værter for insekter og sygdomme. De overtager også hurtigt dit haveområde og forårsager meget skade. Så lugning er afgørende for sundheden og skønheden af ​​dine planter. Læs videre for at holde din have ukrudtsfri.

Høst

Der er en enorm mængde information om høst af marihuanaplanter. Problemet er, at så meget af det er modstridende og næppe brugbart. Men lad det ikke afskrække dig. Du skal have det sjovt med denne del af vækstprocessen, fordi det er det bedste tidspunkt at forbinde med din medicin. Her er nogle tips til udendørs hjemmeavler fra CeresMED-dyrkningsteamet:

Vurdering af skader

Et afgørende skridt i evalueringen af ​​afgrødeskader på en mark er at bestemme omfanget af skaden. Identifikation af skader på planter kræver omhyggelig undersøgelse af afgrødens skader og plantebevoksning. Til dette formål bør en ekspert i afgrødeskader konsulteres. Afgrødeprøver skal analyseres hurtigst muligt efter skadevurdering. Dette informationsaktiv leveres ikke af Informa Business Media. Derudover er oplysningerne heri kun beregnet til uddannelsesformål.

At lave en planteplan

Når du først begynder at dyrke planter, er det en god idé at lave en planteplan for din have. Før du begynder, skal du klippe billeder ud af de planter, du planlægger at dyrke, og lege med layoutet. Sørg for at læse planteinstruktionerne og efterlad tilstrækkelig plads til, at de kan vokse. Du kan også bruge symboler eller forkortelser for at gøre det nemmere at holde styr på dine planter. Og sørg for at inkludere dato og klokkeslæt, hvor du begynder at dyrke hver type plante.